Sikkerhet

Det integrerte sikkerhetskonseptet til Mercedes-Benz deler sikkerheten i bil inn i fire faser:


Det er knapt noe annet område som inspirerer ingeniørene hos Mercedes-Benz mer enn forskning på nye sikkerhetsteknologier. Allerede i 1950-årene plasserte de sin første milepæl da Béla Barényi oppfant sikkerhetskupeen. I dag er den bare ett av mange elementer i det integrerte sikkerhetskonseptet, som bringer kjøretøyene fra Mercedes-Benz nærmere visjonen om ulykkesfri kjøring.


Hvorvidt et bestemt utstyr er tilgjengelig, avhenger av den valgte konfigurasjonen. Disse opplysningene og øvrige detaljer finner du i bil- og utstyrsprislisten.


Fase 1: Kjør trygt

De fleste ulykker begynner lenge før selve sammenstøtet - med en uoppmerksomhet, dårlig sikt eller en uforutsett fare. Derfor omfatter Mercedes-Benz' sikkerhetskonsept mange sikkerhetstiltak som bidrar til avslappet kjøring i hverdagen og som kan hjelpe føreren til å mestre kritiske trafikksituasjoner.


Adaptiv fjernlysassistent (tilleggsutstyr)
Adaptivt bremselys, blinkende
Oppmerksomhetsassistent ATTENTION ASSIST
Automatisk utkobling av kollisjonspute for forsetepassasjer
Bi-xenon-frontlykter (tilleggsutstyr)
ADAPTIVE BRAKE bremsesystem med HOLD-funksjon, bakkestarthjelp, klargjøring og tørrbremsing på våt vei
COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS
Elektronisk stabilitetsprogram ESP®
ESP® kurvedynamikkassistent
Intelligent Light System (tilleggsutstyr)
Dekktrykkontroll
Ryggekamera med dynamiske hjelpelinjer på displayet (tilleggsutstyr)
Kjørefeltassistent (tilleggsutstyr)
Blindsoneassistent (tilleggsutstyr)
Trafikkskiltassistent (tilleggsutstyr)

Fase 2: Ved fare

Mercedes-Benz står for sikre biler. Derfor kan våre biler støtte passasjerene også i kritiske kjøresituasjoner, slik at hver tur blir en god opplevelse.


Blokkeringsfrie bremser (ABS)
Antispinnregulering (ASR)
Bremseassistent BAS

Fase 3: Ved ulykke

Biler fra Mercedes-Benz er utstyrt med en rekke sikkerhetssystemer som skal forhindre ulykker. Skulle uhellet likevel være ute, kan det iverksettes tiltak som beskytter personene i bilen.


Kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer
Knekollisjonspute for fører
Sidekollisjonsputer for fører og forsetepassasjer (kombinert bryst- og bekkenkollisjonspute)
Sidekollisjonsputer bak, på venstre og høyre side (tilleggsutstyr)
Vinduskollisjonsputer

Fase 4: Etter en ulykke

For å redusere følgeskadene etter en ulykke og gjøre det enklere å berge personene i bilen, kan forskjellige tiltak iverksettes avhengig av ulykkens art og alvorlighetsgrad:


  • Best mulig beskyttelse: Høyvoltsystemet kan slås av automatisk.
  • Iøynefallende belysning: Nødblinkanlegget og nødbelysningen i kupeen aktiveres automatisk for å unngå følgeulykker og for å gjøre det lettere å lokalisere en bil som har vært utsatt for en ulykke.
  • Gode rømningsmuligheter: Dørlåsene kan åpnes automatisk.
  • God forbindelse: I tilfelle en ulykke eller tekniske problemer kan Mercedes-Benz' nødanropssystem (inngår i multimediesystemet COMAND Online) automatisk kontakte en nødsentral via en mobiltelefon som er koblet til bilen.

Etter en ulykke teller hvert sekund ved redning av fører og passasjerer. Derfor har Daimler ved hjelp av en liten, men effektiv innovasjon funnet en mulighet til å gi redningsmannskapene på ulykkesstedet tilgang til kjøretøyspesifikke konstruksjonsdetaljer. En etikett med en QR-kode er plassert på innsiden av tanklokket og på bilens B-stolpe på motsatt side. Den kan enkelt ettermonteres, og er standard i alle nye biler. Hvis ulykken er ute, skanner redningspersonellet QR-koden med en smarttelefon eller et nettbrett, og får dermed fort tilgang til den passende tegningen, som gjør redningsarbeidet enklere.[1]


Finn ut mer om redningsetiketten

Den informasjonen som Mercedes-Benz har utviklet for redningspersonell, er tilgjengelig for redningsmannskapene på internett verden over på flere språk.


Veiledning for redningsmannskaper (nettstedet til Daimler AG)

  • [1] Forutsetter en aktiv internettforbindelse.