Alternative drivverk

Natural Gas Drive - kompromissløst miljøvennlig

Frydefull kjøreglede ved tydelig reduserte utslipp: B 200 Natural Gas Drive er fortsettelsen av det innovative alternative fremdriftskonseptet fra Mercedes-Benz. Siden 1970-tallet utvikler og tester vi motorer som kan drives med det alternative drivstoffet naturgass.


Innovativ, utslippsgjerrig, fremtidsrettet

Sammenliknet med et kjøretøy med normal bensindrift slipper B 200 c (Natural Gas Drive) med Compressed Natural Gas (CNG) ut ca. 16 prosent mindre CO2. Hvis bilen drives med bio-naturgass, kan CO2-utslippene reduseres med opptil 97 prosent. Også utslippet av NOx, HC og CO er meget lavt.


Gassbeholderne er plassert i et videreutviklet dobbeltbunnskonsept under hekken på bilen, det såkalte Energy Space, eller "energirommet", utviklet spesielt for alternative drivverk fra Mercedes-Benz. For å få til dette ble understellet til B 200 Natural Gas Drive tilpasset teknisk, og bilens nivå hevet 37 mm ved for- og bakaksel. Kupeen og bagasjerommet er så å si identiske med sammenliknbare diesel- og bensinmodeller.


I undergulvet foran drivstoffbeholderen er det to gassbeholdere med et volum på 19,2 liter hver. Enda en gassbeholder med et volum på 88 liter befinner seg under baksetebenken. Det totalt tilgjengelige volumet, bortsett fra bensintanken, er dermed på 126,4 liter, noe som betyr en garantert rekkevidde på rundt 500 kilometer i NEFZ-syklusen i gassdriftmodus (i kombinasjon med drivstofftanken på 12 liter utvides dette til opptil 700 kilometer).


Den 12 liters drivstofftanken bidrar til bedre mobilitet. Skulle gassbeholdningen bli brukt opp, kobler bilen automatisk og umerkelig over til bensindrift. Motoreffekten forblir den samme. Etter at naturgasstanken er fylt, går turen videre i naturgassdrift.


I motsetning til tidligere naturgassdrevne biler starter den videreutviklede B-Klasse Natural Gas Drive alltid i naturgassmodus, med mindre naturgassnivået er for lavt eller temperaturen faller under -5 grader celsius.


Multilink-bakakselen byr på maksimal kjørestabilitet og kjørekomfort, vektreduksjon (pga. høy aluminiumandel) og en særdeles sensitiv registrering av kjørebanen.


(B 200 c (NGD): Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 4,4-4,3 (4,3-4,2) kg/100 km, CO2-utslipp ved blandet kjøring: 119-117 (117-115) g/km)[2]


  • Verdiene i parentes gjelder for biler med automatgir.
  • [1] Verdier for motoreffekt og dreiemoment i henhold til direktiv 80/1269/EØF i någjeldende versjon.
  • [2] De angitte verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer (forordning [EF] 715/2007 i någjeldende utgave). Verdiene gjelder ikke ett enkelt kjøretøy og inngår ikke i tilbudet, men er kun referanseverdier for sammenligning mellom forskjellige modellvarianter.