Miljø

Miljøvennlige konsepter

Hos Mercedes-Benz står BlueEFFICIENCY for fremtidsrettet effektivitetsteknologi og innovative tiltakspakker som har som mål å senke drivstofforbruk og utslipp.


BlueEFFICIENCY-tiltak

BlueEFFICIENCY-tiltakene er helhetlige kjøretøyoptimeringer som bidrar til å spare drivstoff og skåne miljøet. Også i B-Klasse kombineres effektive motorer med gjennomtenkte aerodynamikk- og energistyringstiltak for å oppnå et så lavt drivstofforbruk som mulig.


Hvorvidt et bestemt utstyr er tilgjengelig, avhenger av motoren og den valgte konfigurasjonen. Disse opplysningene finner du i den aktuelle utstyrsinformasjonen.


Aerodynamikk og aeroakustikk
BlueEFFICIENCY Edition
Dieselpartikkelfilter

ECO-indikator

ECO start-stopp-funksjon
Intelligent energistyring
Natural Gas Drive
Dekk med optimalisert rullemotstand

Energieffektiv teknologi i B-Klasse

Alle motorvariantene sørger for suveren og økonomisk fremdrift av B-Klasse. Alle motorvariantene er utstyrt med ECO start-stopp-funksjonen som standard, og oppfyller Euro-6-normen.

Nyeste generasjon CDI dieselaggregater imponerer med fremragende ytelseskarakteristikk og lavt forbruk. Innsprøytningstrykket er økt, og motorgange og støyutvikling optimalisert.

De 4-sylindrede motorene med bensindirekteinnsprøytning, variabel ventilstyring og turbolading byr på glimrende verdier for dreiemoment og motoreffekt på fire nivåer, ypperlig støykomfort og tidsmessig lave forbruks- og utslippsverdier.

Fremdrift med Compressed Natural Gas (CNG) for B 200 c (Natural Gas Drive) har vist seg å være et utslippsgjerrig og økonomisk alternativ.

Miljøsertifikat

Mercedes-Benz er det eneste bilmerket i verden som er miljøsertifisert etter ISO-norm. De sertifiserte bilmodellene er gjenstand for strenge krav og kontroller både under utvikling, produksjon og gjenvinning. Vårt mål er som følger: Å gjøre miljøvern objektivt målbart og merkbart for deg som bilfører.


For nærmere informasjon kan du laste ned miljøsertifikatet her:


Transparent handling - bærekraftrapporten fra Daimler AG.

Økonomisk. Ansvarlig. Fornybar. For oss, som oppfinner av bilen, er engasjementet for miljø og samfunn det vi kaller firmafilosofi i praksis. Du kan lese mer om dette i online-bærekraftrapporten fra Daimler AG.

  • Verdiene i parentes gjelder for biler med automatgir.
  • [1] De angitte verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer (forordning [EF] 715/2007 i någjeldende utgave). Verdiene gjelder ikke ett enkelt kjøretøy og inngår ikke i tilbudet, men er kun referanseverdier for sammenligning mellom forskjellige modellvarianter.