Dieselmotorer

Moderne og energieffektive

Bilene våre setter spor etter seg i livet ditt. For de ledsager deg pålitelig og sikkert på jobben og i fritiden. Helst i lang tid. I naturen vil vi imidlertid etterlate oss så få spor som mulig. Derfor er denne motoren blant de reneste på markedet.


Høydepunktene for vår 4-sylindrede dieselmotor

En av de reneste motorene i vår tid: Modellene våre har så å si ikke noe utslipp av nitrogenoksider, da det aller meste av disse fjernes fra eksosen. Det sørger den velprøvde katalysatorteknikken "Selective Catalytic Reduction" (SCR) for. Renere er det vanskelig å bli. Alle modellene oppfyller allerede Euro 6-avgassnormen.


Common rail-teknologien imponerer med et økt innsprøytningstrykk på inntil 2000 bar, optimerte brennkamre samt raske og presise injektorer. Keramiske glødeplugger gjør at motoren starter raskt og går bedre i kald tilstand.


Høyt tenningstrykk og totrinns turbolading sikrer høyt dreiemoment i alle turtallsområder. To balanseaksler sørger for at motoren går rolig og jevnt.


ECO start-stopp-funksjonen sørger for eksempel for at motoren midlertidig slås av når bilen står stille, hvilket senker drivstofforbruket. I tillegg viser ECO-displayet i kombiinstrumentet hvor drivstofføkonomisk føreren kjører. Dette er med på å motivere føreren til å tilpasse kjørestilen for å redusere drivstofforbruket.


  • Verdiene i parentes gjelder for biler med automatgir.
  • [1] Verdier for motoreffekt og dreiemoment i henhold til direktiv 80/1269/EØF i någjeldende versjon.
  • [2] De angitte verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer (forordning [EF] 715/2007 i någjeldende utgave). Verdiene gjelder ikke ett enkelt kjøretøy og inngår ikke i tilbudet, men er kun referanseverdier for sammenligning mellom forskjellige modellvarianter.