Dieselmotorer

Moderne og effektiv

Våre biler setter spor etter seg i livet ditt. De er pålitelige og sikre følgesvenner i forbindelse med både jobb og fritid, ofte for en lang periode. I naturen ønsker vi derimot å etterlate så få spor som mulig. Derfor er denne motoren blant de reneste på markedet.


Se ytterligere detaljer under "Teknisk data" og se komplett modellutvalg i bil- og utstyrsprislisten.


  4-sylindrede dieselmotorer

  Dieselmotorene i C-Klasse er noen av vår tids reneste motorer. De slipper så å si ikke ut nitrogenoksid, da dette nesten i sin helhet fjernes fra avgassene. Årsaken er den avanserte teknikken Selective Catalytic Reduction, også kalt SCR. Renere motorer finnes knapt.


  Flere detaljer:


  • Innovativ teknikk: Common rail-teknologien imponerer med et økt innsprøytningstrykk på inntil 2000 bar, optimerte brennkamre samt raske og presise injektorer. Keramiske glødeplugger gjør at motoren starter raskt og går bedre i kald tilstand.
  • Mye kraft og rolig gange: Høyt tenningstrykk og totrinns turbolading sikrer høyt dreiemoment i alle turtallsområder. To balanseaksler sørger for at motoren går rolig og jevnt.
  • Skåner miljøet: ECO start-stopp-funksjon stanser motoren midlertidig når bilen blir stående i ro. Slik spares det drivstoff. I tillegg viser ECO-displayet i kombiinstrumentet hvor drivstofføkonomisk føreren kjører. Dette er med på å motivere føreren til å tilpasse kjørestilen for å redusere drivstofforbruket.
  • Verdiene i parentes gjelder for biler med automatgir.
  • [1] Verdier for motoreffekt og dreiemoment i henhold til direktiv 80/1269/EØF i någjeldende versjon. Verdiene i parentes gjelder for biler med automatgir.
  • [2] De angitte verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer (forordning [EF] 715/2007 i någjeldende utgave. Verdiene gjelder ikke ett enkelt kjøretøy og inngår ikke i tilbudet, men er kun referanseverdier for sammenligning mellom forskjellige modellvarianter.