Firehjulsdrift

Intelligent, støttende, reaksjonsrask

Maksimal kontakt med veibanen: Kraft og dreiemoment fordeles alltid etter behov på alle fire hjul. Det gir ekstra fremkommelighet og sporstabilitet og dermed økt smidighet og kjøresikkerhet. Bli fullstendig ett med bilen og veien med 4MATIC firehjulsdrift. For med drift på alle hjul opplever du et helt forbløffende driv fremover.


Behersk bilen enda bedre, særlig i situasjoner som kan bli kritiske. Under ugunstige værforhold som regn, glatt is eller snø viser 4MATIC sine sterke sider: høy kjørestabilitet og perfekt trekkevne.


Dersom ett eller flere hjul mister veigrepet, for eksempel på dårlig eller iset veibane, bremses disse hjulene ned enkeltvis ved hjelp av det elektronisk styrte antispinnsystemet 4ETS, som også øker drivmomentet på de hjulene som har tilstrekkelig veigrep. Slik forsterker 4MATIC de allerede eksemplariske kjøreegenskapene til biler fra Mercedes-Benz og sørger for sikker og suveren fremkommelighet selv når det stilles ekstraordinære kjøredynamiske krav.


Drivmomentet fordeler 4MATIC i forholdet 40 : 60 på for- og bakaksel. Ingeniørene hos Mercedes-Benz velger denne momentfordelingen fordi den gir de beste forutsetningene for sikre kjøreegenskaper og optimal fremkommelighet. Systemet samarbeider med det elektroniske stabilitetsprogrammet ESP®, som er standardutstyr i alle Mercedes-Benz personbiler. I stedet for differensialsperrer benytter det dessuten det elektronisk styrte antispinnsystemet 4ETS.


CLS Coupé med 4MATIC permanent firehjulsdrift fås med forskjellige motorer i diesel- og bensinutgave.