Firehjulsdrift

Opplev merkbart bedre kjørestabilitet og veigrep ved ulike kjøreforhold. Nye S-Klasse Coupé er som standard utstyrt med et av de mest effektive systemene for permanent firehjulsdrift på markedet, nemlig 4MATIC. Systemet er alltid klart til bruk, og dermed betydelig bedre enn systemer som først aktiveres når det er klart at veigrepet ikke er godt nok.


Dette egenutviklede systemet fra Mercedes-Benz klarer seg uten differensialsperrer, for elektroniske styringssystemer sørger for at kraften fra motoren fordeles på alle fire hjul.


I tillegg fungerer kjøresikkerhetssystemet ESP® optimalt sammen med det elektroniske traksjonssystemet 4ETS. Automatiske bremseimpulser letter igangkjøring på glatt underlag, og forbedrer stabiliteten ved krevende kjøremanøvre.


4MATIC firehjulsdrift utlikner belastninger fra dårlig underlag eller veibane, da driftsmomentet alltid fordeles på for- og bakaksel i samme forhold (45 : 55).


Lav vekt: Takket være kompakt design, intelligent materialvalg og høy virkningsgrad får den ingen ekstra vekt sammenlignet med tilsvarende modeller med bakhjulsdrift.


AMG-modell: Den ytelsesorienterte firehjulsdriften som er utviklet av Mercedes-AMG for nye S 63 AMG 4MATIC Coupé, byr på en kombinasjon av best mulig veigrep, AMG-typisk kjøredynamikk og maksimalt med kjøreglede. Den hekkbetonte dreiemomentfordelingen på 33 : 67 samt en lett basissperring motvirker den innledende understyringen som er så karakteristisk for biler med firehjulsdrift. Resultatet er på den ene side økt kjøresikkerhet og bedre veigrep på våt eller vinterlig kjørebane, og på den annen side forbedret dynamikk i langsretningen, noe som gir en enda kraftigere akselerasjon.


    (S 500 4MATIC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,99-0,94 l/mil, CO2-utslipp ved blandet kjøring: 232-219 g/km; S 63 AMG 4MATIC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 1,03 l/mil, CO2-utslipp ved blandet kjøring: 242 g/km)[1]


    • [1] De angitte verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer (forordning [EF] 715/2007 i någjeldende utgave). Verdiene gjelder ikke ett enkelt kjøretøy og inngår ikke i tilbudet, men er kun referanseverdier for sammenligning mellom forskjellige modellvarianter.