Sikkerhet

Det integrerte sikkerhetskonseptet til Mercedes-Benz deler sikkerheten i bil inn i fire faser:

Det er knapt noe annet område som inspirerer ingeniørene hos Mercedes-Benz mer enn forskning på nye sikkerhetsteknologier. Allerede i 1950-årene plasserte de sin første milepæl da Béla Barényi oppfant sikkerhetskupeen. I dag er den bare ett av mange elementer i det integrerte sikkerhetskonseptet, som bringer kjøretøyene fra Mercedes-Benz nærmere visjonen om ulykkesfri kjøring.


Hvorvidt et bestemt utstyr er tilgjengelig, avhenger av motoren og den valgte konfigurasjonen. Disse opplysningene og øvrige detaljer finner du i bil- og utstyrsprislisten.


Fase 1: Kjør trygt

De fleste ulykker begynner lenge før selve sammenstøtet - med en uoppmerksomhet, dårlig sikt eller en uforutsett fare. Derfor omfatter Mercedes-Benz' sikkerhetskonsept mange sikkerhetstiltak som bidrar til avslappet kjøring i hverdagen og som kan hjelpe føreren til å mestre kritiske trafikksituasjoner.


ADAPTIVE BRAKE
Adaptiv fjernlysassistent Plus (tilleggsutstyr)
Adaptivt bremselys
Aktiv kjørefeltassistent (tilleggsutstyr)
Aktiv blindsoneassistent (tilleggsutstyr)
ATTENTION ASSIST
ESP® kurvedynamikkassistent
Kjørelysassistent
Nattsynassistent Plus (tilleggsutstyr)
Ryggekamera (tilleggsutstyr)
Trafikkskiltassistent

Fase 2: Ved fare

Mercedes-Benz står for sikre biler. Derfor kan våre biler støtte passasjerene også i kritiske kjøresituasjoner, slik at hver tur blir en god opplevelse.


Aktiv bremseassistent
Aktiv bremseassistent med krysningsfunksjon (tilleggsutstyr)
Blokkeringsfrie bremser (ABS)
Antispinnregulering (ASR)
Bremseassistent BAS
PRE-SAFE®-system

Fase 3: Ved ulykke

Biler fra Mercedes-Benz er utstyrt med en rekke sikkerhetssystemer som skal forhindre ulykker. Skulle uhellet likevel være ute, kan det iverksettes omfattende tiltak som beskytter personene i bilen.


Kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer
Beltepute (tilleggsutstyr)
Sikkerhetspakke for baksetet (tilleggsutstyr)
Fotgjengerbeskyttelse
i-Size barnesetefeste
PRE-SAFE® impuls
PRE-SAFE® PLUS (tilleggsutstyr)
Sidekollisjonspute for fører og forsetepassasjer
Sidekollisjonsputer i baksetet
Vinduskollisjonsputer

Fase 4: Etter en ulykke

For å redusere følgeskadene etter en ulykke og gjøre det enklere å berge personene i bilen, kan forskjellige tiltak iverksettes avhengig av ulykkens art og alvorlighetsgrad. Denne understøttelsen av redningsmannskapene er en viktig bestanddel av sikkerhetsfilosofien til Mercedes-Benz.


  • Iøynefallende belysning: Nødblinkanlegget og nødbelysningen i kupeen aktiveres automatisk for å unngå følgeulykker og for å gjøre det lettere å lokalisere en bil som har vært utsatt for en ulykke.
  • Automatisk lufting: I tilfelle kollisjonsputene er blitt utløst, senkes vinduene automatisk.
  • Best mulig beskyttelse: Motoren kan slås av automatisk og drivstofftilførselen kuttes.
  • Bedre redningsmuligheter: Integrerte kollisjonsfuger mellom skjerm og dør gjør det lettere å åpne dørene etter en frontkollisjon.
  • Enkel åpning: Dørene kan låses opp automatisk etter en ulykke, slik at det blir enklere for føreren og passasjerene eller redningsmannskapene å åpne dem.
  • God forbindelse: I tilfelle en ulykke eller tekniske problemer kan Mercedes-Benz' nødanropssystem automatisk kontakte en nødsentral (via en mobiltelefon som er koblet til bilen).

Etter en ulykke teller hvert sekund ved redning av fører og passasjerer. Derfor har Mercedes-Benz ved hjelp av en liten, men effektiv innovasjon funnet en mulighet til å gi redningsmannskapene på ulykkesstedet tilgang til bilspesifikke konstruksjonsdetaljer. En etikett med en QR-kode er plassert på innsiden av tanklokket og på bilens B-stolpe på motsatt side. Den er standard i alle nye biler.

Hvis ulykken er ute, kan redningsmannskapene skanne QR-koden med en smarttelefon eller et nettbrett, og får dermed fort tilgang til den passende tegningen, som gjør redningsarbeidet enklere.[1]

Finn ut mer om redningsetiketten

Den informasjonen som Mercedes-Benz har utviklet for redningspersonell, er tilgjengelig for redningsmannskapene på internett verden over på flere språk.


Veiledning for redningsmannskaper (nettstedet til Daimler AG)

  • [1] Forutsetter en aktiv internettforbindelse.