Firehjulsdrift

I dag kan det regne, storme eller snø

Kjører du like mye i storbyen som utenbys? For V-klasse med 4MATIC [1] permanent firehjulsdrift som kan leveres om ønskelig, er ikke dette noe problem i det hele tatt - fordi den tilpasser seg lett forholdene. Siden 4MATIC firehjulsdrift alltid er aktiv, trenger den knapt noen responstid for å engasjere seg ved ugunstige værforhold som regn, is eller snø. Dermed spiller sikkerhet, komfort og dynamikk alltid hovedrollen. Været blir uvesentlig, uansett hva slags kjøreforhold du og dine passasjerer opplever.


4MATIC assisteres av det elektroniske stabilitetsprogrammet ESP® og 4ETS, det elektroniske antispinnsystemet. 4ETS bremser hjulene som spinner og styrer dermed drivmoment til hjulene med godt feste. Dette gir mulighet for kraftfull igangsetting og akselerasjon på dårlig underlag.


4MATIC gjør konvensjonelle differensialsperrer overflødige: Den automatiske bremseimpulsen forbedrer igangsettingen på glatt underlag og øker stabiliteten ved kritiske kjøremanøvrer.


Enda en fordel: Pga. den kompakte konstruksjonen, det intelligente valget av materialer og den høye effektiviteten blir den knapt noen tyngre enn modellen med bakhjulsdrift.


Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,66 liter/mil, CO2-utslipp ved blandet kjøring: 174 g / km [2].


  • [1] 4MATIC permanent firehjulsdrift kan kun leveres i forbindelse med 7G-TRONIC PLUS.
  • [2] For mer informasjon om offisielt drivstofforbruk og offisielt spesifikke CO2-utslipp for nye personbiler, ta kontakt med din Mercedes-Benz-forhandler.